• Start >

  • Particulier

  • De Laat Solar Systems

De Laat Solar Systems

Ons bedrijf bestaat nu vijf jaar. Daarvoor was ik 23 jaar directeur / mede-eigenaar van Isolatiebedrijf W. v.d. Hanenberg Beheer BV. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, een verandering die positief heeft uitgepakt. Samen met mijn vrouw heb ik onze droom waargemaakt: het opzetten en succesvol uitbouwen van een duurzame organisatie: De Laat Solar Systems.

Zonne-energie is toonaangevend

Die uitdaging vonden wij in het fenomeen 'zonne-energie'. Een relatie heeft mij in contact gebracht met een Nederlandse ondernemer die nu ruim 8 jaar in Shanghai, China, woont en werkt. Hij heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in kwaliteitscontroles bij toonaangevende Chinese bedrijven in de zonne-energie secor. Veelvuldig contact met hem was de basis. Daarna is het snel gegaan en hebben we in 2012 De Laat Solar Systems opgericht.

Fossiele bronnen raken uitgeput

De sector 'zonne-energie' staat wereldwijd enorm in de belangstelling met name vanwege het feit dat de fossiele bronnen vroeg of laat uitgeput raken. De zon heeft daar geen last van.

In Europa staat Nederland vrijwel onderaan het lijstje van landen met het minst geplaatst PV vermogen. De voornaamste reden hiervoor is dat in ons land in het verleden vrijwel geen subsidie werd toegekend, in tegenstelling tot de ons omringende landen. Inmiddels kunnen we constateren dat we in Nederland bezig zijn met een inhaalslag. Ook de politiek beseft dat we zullen móeten vergroenen.

Mede door mijn 'isolatie-achtergrond' hadden zonnepanelen al jaren geleden mijn interesse. Inmiddels is er een aantrekkelijke mix ontstaan tussen de kwaliteit - zowel in vermogen als in levensduur - en de prijs van een zonnepaneel.

Wij zien dat het groene aspect ook bij de particuliere afnemer een steeds belangrijker plaats inneemt, samen met een gevoel minder afhankelijk te zijn van de energieleveranciers.

Wilt u contact? Mail of bel ons.