Referenties


Rob Hannink

Absolute aanrader !

Onlangs had ik stormschade en De Laat Solar heeft het boven verwachting opgelost.

Heel erg blij mee !

Niet alleen bij installatie maar ook achteraf is de service top.

Ik zal zowel bij een nieuwe woning als bij een bedrijfspand zeker weer bij Marcel aankloppen.

dinsdag 24 april 2018 15:40
Corné van Gool (24 panelen BenQ Solar 275WP met het SolarEdge systeem)

Zeer te vreden over de informatie, installatie en de begeleiding, zeer zorgvuldig ook bij de vragen die later kwamen, top service

maandag 08 mei 2017 19:51
Anny Pullens (10 zonnepanelen BenQ Solar 275WP “full black” met een GoodWe omvormer)
Ook ik ben zeer tevreden. Tegelijk met de buren zonnepanelen laten plaatsen door De Laat Solar Systems. Vooraf goed advies en uitleg. Bij de installatie verliep alles volgens afspraak en keurig netjes.
Na aanschaf van een nieuwe router kwam Marcel dezelfde dag nog langs om e.e.a. opnieuw in te stellen. Denk je aan zonnepanelen?! Steek je licht op bij Marcel de Laat!
maandag 08 mei 2017 19:51
Angelo van Drunen (24 panelen BenQ Solar 275WP met het SolarEdge systeem)

Eind juli 14 panelen laten installeren door de Laat Solar Systems. In eerste instantie goede uitleg gehad van Marcel. Er werden een aantal mogelijkheden voorgelegd. We hebben dan ook niet lang hoeven na te denken of de Laat Solar Systems onze installatie mocht leveren en aansluiten. Ook het aansluiten met Mark van Hulten en verdere uitleg was top en meteen duidelijk. We zijn dik tevreden met onze panelen. Ze hebben het eerste half jaar dan ook dik opgeleverd wat voorspeld was. Ook was er de meerwaarde van Solar de Laat dat Marcel ook behulpzaam was met het terugvorderen van de BTW. We hebben dit samen keurig verwerkt. Ik kan alleen maar zeggen heeft u zonnepanelen nodig, ga dan naar de Laat Solar Systems !!!

maandag 08 mei 2017 19:51
Jan Jonkers (14 panelen Axitec Solar poly XL 320WP met een Fronius omvormer)

Via een vriend ben ik met Marcel in contact gekomen, om na asbest verwijdering zonnepanelen te laten  leggen. Na een geanimeerd eerste contact, was ik er eigenlijk snel uit. Na een offerte van een groot bedrijf via een gladde verkoper, die met de zelfde prijs kwam, heb ik de knoop door gehakt en een installatie datum geprikt, de installatie door bekende mensen is prima verlopen en de installatie werkt, volgens mij, naar behoren.

maandag 08 mei 2017 19:50
Patrick Couwenberg (8 panelen Bisol mono XL 330WP met een GoodWe omvormer)

Een fantastisch bedrijf, met goed advies en vakkundig personeel. Iedereen die zonnepanelen wil raad ik De Laat Solar Systems aan.

maandag 08 mei 2017 19:50
Sjef de Hond, Waspik (16 panelen Axitec mono 290WP met een GoodWe omvormer)

Op de dag dat ik deze referentie schrijf lees ik een artikel in de krant over de strijd tegen de CO2- uitstoot. Het blijkt dat de CO2-uitstoot ondanks de groei van de wereldeconomie vrijwel gestopt is. Het veelvuldig gebruik van zonne-energie heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. In 2015 werd wereldwijd dagelijks een half miljoen zonnepanelen geplaatst! Ik ben blij, dat ik met mijn zestien zonnepanelen op mijn dak een steentje kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot, met dank aan De Laat Solar Systems. Vanaf het eerste gesprek met Marcel de Laat had ik meteen een goed gevoel over dit bedrijf. Goede duidelijke uitleg van het systeem, snelle levering en een perfecte, vlotte installatie.

maandag 08 mei 2017 19:50
Willem Kranenburg (14 panelen BenQ Solar 275WP met het SolarEdge systeem)

Vakkundig en snel geholpen met een uitstekend advies. Bovendien kon ik meer panelen op mijn garagedak kwijt als bij een offerte door een collega. Hierdoor is de netto opbrengst gelijk aan mijn verbruik. Plaatsing en aansluiting snel en vakkundig in een halve dag. Service vragen worden de zelfde dag beantwoord. Kortom zeer tevreden tegen een concurrerende prijs.

maandag 08 mei 2017 19:46
Rik Verstijnen (22 panelen SolarFrontier SF-170S met het SolarEdge systeem)

Het laten installeren van zonnepanelen was voor ons een vanzelfsprekendheid; het was enkel nog een kwestie van wanneer en door wie. Omdat ik een achtergrond heb in installatietechniek en PV installaties, kon ik het verhaal van Marcel inhoudelijk heel goed beoordelen en hier was geen speld tussen te krijgen. Hij geeft goed advies en rekent faire prijzen. Ook denkt hij creatief met zijn klanten mee: zo heb ik mooi wat kosten kunnen besparen door de huisinstallatie zelf vooraf helemaal voor te bereiden. We draaien inmiddels bijna een half jaar volledig storingsvrij. En mocht het toch nodig zijn dan is Marcel heel goed bereikbaar en reageert snel op mails, bijvoorbeeld toen wij vragen hadden over de BTW teruggave. Een aanrader!

dinsdag 20 december 2016 21:00
Hans Klaverdijk (16 panelen SolarFrontier 170WP met een Omnik omvormer)

Via vrienden in contact gekomen met "De Laat Solar Systems" In Juni 2016 laten plaatsen. Vooraf een fijn gesprek gehad met Marcel. Hier werden alle opties besproken. Duidelijke informatie en advies gekregen. Marcel dacht mee en gaf naderhand aan dat de eerste geboden offerte wellicht verbeterd kon worden door andere panelen te plaatsen tegen zeer geringe meerkosten. Hier heb ik geen spijt van. Het rendement is super. De werklieden die kwamen om te monteren dachten ook mee, en hebben de klus binnen een dag naar alle tevredenheid opgeleverd. Ook de aftersales is prima in orde.

vrijdag 16 december 2016 15:18
Arie vd Pol (10 zonnepanelen BenQ Solar 275WP “full black” met een GoodWe omvormer)

Via vrienden contact gezocht. 10 zonnepanelen geplaatst. Zeer tevreden over het verloop. Wat gezegd wordt is ook zo. Eerlijk verhaal no nonsens goed gevoel over.

dinsdag 13 december 2016 16:13
Ad Otten (10 zonnepanelen BenQ Solar 275WP “full black” met een GoodWe omvormer)

Wij kunnen ons helemaal vinden in de hier beschreven reacties; Marcel de Laat is een eerlijk en gewoon persoon, no nonsens. Je krijgt goede uitleg, wij waren meteen om. Afspraken zijn nagekomen en er is netjes gewerkt. Wij zullen dit bedrijf zeker aanbevelen, door ons alweer 2 nieuwe klanten erbij gekregen. Top Marcel ga zo door ! 

dinsdag 13 december 2016 10:48
Rob Leenaerts (13 zonnepanelen JA Solar 290WP met een GoodWe omvormer)

Vanaf de eerste kennismaking een goed gevoel bij dit bedrijf. Alles geleverd en gemaakt zoals afgesproken. Zeer tevreden over de complete installatie. Leuk om te zien hoe je langzaam maar zeker geld gaat terugverdienen.

maandag 12 december 2016 18:51
Sunside Vlijmen (10 zonnepanelen Axitec XL poly 300WP met een SMA omvormer)

Recente aanvulling op een al bestaande installatie met 10 extra panelen en een omvormer. Marcel heeft op een no-nonsens wijze met de hulp van vakkundige monteurs en waar nodig de ondersteuning van SMA Benelux en Duitsland gezorgd dat beide installaties probleemloos functioneren en zowel in zijn geheel als afzonderlijk onderling vergelijkbaar te volgen zijn op de Sunny Portal website en op de app.

maandag 12 december 2016 15:23
Fam Teurlings (21 panelen BenQ Solar 275WP "full black" met een GoodWe omvormer)

Daar sta je dan voor de keuze de aanschaf van zonnepanelen. Verkopers in strakke pakken gladde verhalen over opbrengst van de panelen. Tot dat je de tip krijgt van kennissen bel De Laat Solar Systems. Deze raad opgevolgd en zo kwamen we in contact met Marcel de Laat. Niks strak pak of gladde praatjes. Marcel een normale man die luistert naar de wensen van de klant. Eerst de klant laat vertellen. Daarna zal hij met een gedegen oplossing en voorstel komen. Meerdere oplossingen zijn hem niet vreemd. De dag van de installatie was iedereen op tijd. Niets op aan te merken er werd nestjes gewerkt. Na de installatie is Marcel nog terug geweest voor een paar instellingen. Even een app sturen en dezelfde dag nog is een afspraak geregeld. De Laat Solar Systems kan ik iedereen aanbevelen. Afspraak is Afspraak!! Daar krijg je nog eens positieve energie van als klant. Fam Teurlings, Geerpark Vlijmen.

zondag 11 december 2016 20:39
Henny Merkx (20 panelen SolarFrontier SF165-S met een GoodWe omvormer)

Bij de hieronder vermeldde positieve ervaringen sluit ik me geheel graag aan ! Goede offerte, perfecte installatie, snel en vakkundig ! Van mij een 9,5. Henny Merkx

zondag 11 december 2016 12:18
Anita van den Bersselaar (36 panelen SolarFrontier SF-170S met het SolarEdge systeem)

In april 2016 heeft Marcel de Laat bij ons 36 zonnepanelen geplaatst. Wij zijn over het hele traject erg tevreden. De contacten waren steeds heel prettig en Marcel is erg klantvriendelijk. Als er een probleem was, werd dit steeds zeer correct en snel opgelost. Ook de andere medewerkers waren steeds erg prettig in de omgang en ervaren in hun werk. Kortom: wij bevelen dit bedrijf van harte aan. Het is erg leuk om steeds via de app te zien hoeveel energie je opwekt en het is een goed gevoel dat je dit ook op een energiebewuste manier doet. 

zaterdag 10 december 2016 17:39
Anny en Nico van den Heuvel (21 zonnepanelen SolarFrontier SF170-S met een Omnik omvormer)

Wij hebben sinds januari 2016 onze panelen en zijn bijzonder tevreden over de contacten met Marcel. Vanaf het begin was er duidelijkheid over de mogelijkheden, over de kosten en over de plaatsing. We hadden meteen het gevoel dat het een betrouwbaar bedrijf is, temeer ook omdat degene die de panelen zou plaatsen, Mark van Hulten, voor ons geen onbekende was en we wisten dat er goed werk geleverd zou worden. Ook bij vragen achteraf, met bijv. betrekking tot de belastingpapieren en ook een keer na het uitvallen van internet, waardoor de gegevens niet meer werden bijgeteld, heeft Marcel ons goed geholpen en is gewoon langs gekomen om ons op weg te helpen. Dit zijn voor ons belangrijke pluspunten omdat het toch zaken betreft waar wij zelf totaal geen verstand van hebben. We hebben een heel goed resultaat bereikt met onze panelen en het is erg leuk om via de computer te kunnen volgen dat er op jaarbasis toch veel zonneschijn is die voor ons tegenwoordig dus mooi geld oplevert. Kortom: Wij zijn blij dat we met Marcel in zee zijn gegaan en hebben hem al aan diverse kennissen aanbevolen. Marcel, wij wensen je veel succes met je bedrijf en hopen dat veel mensen gaan kiezen voor deze vorm van stroomopwekking. Nico en Anny

zaterdag 10 december 2016 11:57
Louis Spiljard (13 zonnepanelen LG Solar Mono X2, 285WP met het SolarEdge systeem)

Iemand met aandacht voor de persoonlijke wensen en verstand van zaken. Afspraken zijn volledig nagekomen en installateurs waren prima vaklui.

vrijdag 09 december 2016 23:05
Piet Leenaerts (12 panelen JA Solar mono 290WP met een GoodWe omvormer)

Een bijzonder aardige vent met een geweldig product. En daarbij een goed team om de installatie snel en vakkundig uit te voeren. Vanaf het moment van kennismaken, de offerte en tenslotte de oplevering een fijne groep om mee te mogen maken. Bedankt !

vrijdag 09 december 2016 18:19
Ad Baars (15 panelen BenQ Solar "full black" 275WP met het SolarEdge systeem)

Sinds 18-2-2016 heb ik de de heer de Laat panelen laten plaatsen. Ik moet zeggen een fijne ervaring; alles was correct en volgens afspraak gegaan. Een klein wifi probleem en meneer de Laat was er direct en meteen opgelost. Heeft me zeer goed geholpen met afhandelen btw teruggaaf wat mij zelf niet lukte, helaas. Dus was er zeer blij mee. Zo ook een vriend die na mijn ervaring overging tot plaatsen. Toppy

vrijdag 09 december 2016 18:16
Marc den Braven (16 panelen SolarFrontier SF170-S met het SolarEdge systeem)

Ik ben sinds februari 2016 een zeer tevreden bezitter van 16 zonnepanelen, liggend op mijn pal op het zuiden gerichte dak. Ik had voorafgaand aan de uiteindelijke installatie al een aantal jaren gespeeld met de gedachte om panelen aan te schaffen, maar nooit de daad bij het woord gevoegd. Uiteindelijk besloot ik in beweging te komen. Eerst maar eens advies in winnen. Ik ging op zoek naar een lokale leverancier - en dan een die gespecialiseerd is, en niet een installatiebedrijf dat zonnepanelen er een beetje bij doet -, om me te laten adviseren. Dat werd Marcel de Laat. Kijken wat het wordt... Na een paar prettige gesprekken waarin ik heel goed voorgelicht werd en we samen de verschillende mogelijkheden de revue hebben laten passeren en afgewogen hebben, heb ik gekozen voor de installatie en panelen die nu op mijn dak liggen. En ik ben er zéér tevreden mee. De installatie in februari was niet makkelijk. Er moest een stellage over het dak van mijn serre gebouwd worden. Maar binnen een dag was alles geïnstalleerd. Het werk werd uitgevoerd door twee bekwame installateurs. Sinds februari heb ik twee keer contact gehad met Marcel, een keer over een probleempje met het online uitlezen van de activiteit van de installatie, en een keer met een vraag over de mogelijkheid om een thermostaat aan te sluiten op de omvormer. In beide gevallen werd ik heel snel en goed geholpen. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze begin dit jaar voor Marcel de Laat. Advies, installatie en service achteraf, allemaal meer dan prima. En de opbrengst is na een maand of acht al een stuk hoger dan de te verwachten opbrengst over een heel jaar. Ik zou De Laat Solar Systems bij iedereen aanbevelen. Sterker, dat doe ik ook.

vrijdag 09 december 2016 17:40
Frans van Broekhoven (15 zonnepanelen LG mono X 2Black 280WP met een GoodWe omvormer)

We zijn heel tevreden met de aanpak en afhandeling. Ook wij hebben eerst wat rondgeneusd maar zijn snel tot de conclusie gekomen dat De Laat Solar Systems de beste keuze is. Prijstechnisch is er weinig verschil maar de persoonlijke aanpak maakt het beter. Het geheel wordt in één dag geplaatst door vakkundige mensen en je ziet er eigenlijk niets meer van (alles is mooi "onzichtbaar" verwerkt). Kort gezegd: een goed bedrijf en aan te bevelen om hiermee in zee te gaan !

vrijdag 09 december 2016 10:32
Jos Coumans (28 panelen SolarFrontier SF170-S met het SolarEdge systeem)

Met grote voldoening kijken we terug op het werk dat door Marcel de Laat met zijn mensen geleverd is. Dat betreft zowel de heldere en eerlijke communicatie en informatie vooraf over alles wat bij zonnepanelen van belang is, als de prettige afstemming rond de plaatsing en het flexibel zoeken naar oplossingen alsook de feitelijke uitvoering van de activiteiten die zorvuldig en in goed overleg plaatsvonden. De prettige communicatie, het goed luisteren en zich kunnen verplaatsen in de wensen van de klant, de flexibiliteit en bereikbaarheid voor welke vraag dan ook en tot slot ook de nazorg en de hulp bij het terugvorderen van de btw, maken de keuze voor De Laat Solar Systems een uitstekende.

Jos Coumans en Anneke Barten, Tilburg

donderdag 08 december 2016 19:50
Fam. van Herk (12 panelen JA Solar 270WP "full black" met een GoodWe omvormer)

In de eerste week van dit jaar zijn ook bij ons zonnepanelen geplaatst door de firma de Laat, dit tot onze grote tevredenheid. Marcel had een goed en gemotiveerd verhaal en kwam ook op ons zeer bekwaam over. Ook de montage ploeg was zeer terzake kundig. Kortom een bedrijf om zeker aan te bevelen.

donderdag 08 december 2016 19:36

Wilt u contact? Mail of bel ons.