Vraag eenvoudig het BTW bedrag van uw aankoop (grotendeels) terug via ons BTW 3 stappenplan

Wij hebben een BTW 3 stappenplan handleiding geschreven waarin duidelijk uitgelegd wordt wat u op welke plaats in dient te vullen.

De 3 stappen zijn de volgende;

  1. u meldt zich aan als “ondernemer voor de BTW” bij de Belastingdienst middels bijgevoegd formulier. (u hoeft dus NIET naar de Kamer van Koophandel)
  2. u doet aangifte en vraagt het BTW bedrag van de factuur van aanschaf zonnepanelen terug. (minus een klein forfait bedrag; staat uiteraard in de toelichting)
  3. u meldt zich weer af als ondernemer per 1 januari van het volgende jaar. (we hebben hiervoor een voorbeeld brief gemaakt)

Uiteraard helpen wij u waar mogelijk, dus geen zorgen, dit gaat altijd goed!

EnergieBespaarlening

Ook in 2017 kan een woningeigenaar profiteren van een lening met een zeer lage rente bij de aanschaf van zonnepanelen. Een voorwaarde is dat de lening ook voor andere duurzaamheidsmaatregelen wordt gebruikt.  Voorbeelden hiervan zijn vloerisolatie, aanschaf zonneboiler etc.

Eveneens zijn er rentekortingen mogelijk indien u het energielabel van uw woning verbetert. Indien er asbest op het dak ligt en dit verwijderd wordt in combinatie met de plaatsing van zonnepanelen, zijn er vaak lokale mogelijkheden voor subsidie. Weten welke lokale subsidie u op zonnepanelen kunt krijgen, kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Wilt u contact? Mail of bel ons.